اموزش برنامه نويسي سي شارپ: ايجاد Class و Object در سی شارپ
جلسه بيست چهارم (قسمت چهارم): استفاده از دو Class متفاوت
ميخواهيم يک برنامه بنويسيم و در آن دو Class تعريف کنيم. سپس علاوه بر ایجاد یک شی یا Object، داده و اطلاعات را از يک Class به Class ديگر انتقال دهيم و آن را چاپ کنیم. پس ما بايد دو Class ايجاد کنيم با دو نام مختلف. براي مثال نام Class اول، Program1 و نام CLass دوم را Progarm2 قرار ميدهيم. اين روش اغلب براي سازماندهي بهتر Class ها بکار برده ميشود.
يک Class به نام Program 1 ايجاد ميکنم.سپس درون Class یک متغیر ایجاد میکنیم و یک مقدار درون آن قرار میدهیم. همانند زير:

class Program1
{
public string color = “red”;
}
در قسمت بالا، درون Class Program1، با یک عبارت مواجه هستیم به نام Public که قبلا در اموزش windows Forms به آن اشاره کردیم. عبارت Public از لحاظ معنی واژه ای، به معنی عمومی میباشد. Public یک سطح دسترسی برای Class Program1 مشخص میکند. کاربرد و ویژگی Public این است که مقادیر و اطلاعاتی را که درون Class اول یا همان Class Program1 قرار دارد، در دسترس Class دوم قرار میدهد. البته هنوز Class دوم را تشکیل نداده ایم. پس با استفاده از Public، کلاس دوم میتواند به مقادیر و اطلاعات کلاس اول دسترسی داشته باشد. مقادیر و اطلاعات Class اول یا همان Class Program1، متغیر و مقادیر آن میباشد. در ادامه جلسات آینده، بیشتر با Public آشنا خواهید شد.
اکنون ما یک Class به نام Program1 داریم که درون آن یک متغیر ایجاد کردیم و در آن یک مقدار قرار دادیم. اکنون Class دوم را ایجاد میکنیم و نام آن را Program2 قرار میدهیم. توجه کنید که Class Program1 و Class Program2 کاملا از هم جدا میباشند. ابتدا Class Program 2 را مینویسیم و با استفاده از کاراکتر { } یک بدنه برای آن ایجاد میکنیم. همانند زیر:
class Program1
{
public string color = “red”;
}
class Program2
{
}
سپس درون Class Program2 عبارت (static void Main(string [] args را مينويسيم. در مورد اين عبارت در جلسات گذشته صحبت کرديم. سپس با استفاده از کاراکتر { }، يک بدنه براي اين عبارت ايجاد ميکنيم.
class Program1
{
public string color = “red”;
}
class Program2
{
static void Main(string [] args)
{
}
}
اکنون ما ميتوانيم از درون Class program2، کلاس اول را فراخواني کنيم. درون بدنه static void نام Class اول را مينويسيم. يعني program1
میخواهیم همانند جلسه قبل، از Class Program1 یک نمونه یا شی (Object) ایجاد کنیم. بعد از اینکه نام Program1 یا همان Class اول را نوشتیم، یک نام برای شی یا Object که میخواهیم ایجاد کنیم در نظر میگیریم. مانند object
سپس یک علامت = میگذاریم و مینویسیم New Program1، بعد از آن دو پرانتز باز و بسته میگذاریم () و در اخر سیمی کالن ; را قرار میدهیم. همانند زیر:
class Program1
{
public string color = “red”;
}
class Program2
{
static void Main(string [] args)
{
Program1 MyObject = new Program1();
}
}
در عبارت بالا، ما ابتدا آمديم درون Class Program2، کلاس اول يا همان Class2 را فراخواني کرديم. سپس نام MyObject را براي نام شي در نظر گرفتيم. عبارت new Program1 به اين معني است که از Class program1 يک نمونه ايجاد کن. منظور از نمونه همان شي يا Object ميباشد که ما نام آن را Myobject قرار داديم. اکنون ميخواهيم مقاديري را که در Class اول ايجاد کرديم(يعني همان مقاديري که درون متغير String قرار داديم) از درون Class دوم يا همان Program2 به آن دسترسي پيدا کنيم و چاپ کنيم. دستور Console.writeLine را مينويسيم و درون ان غبارت Myobject.color را قرار ميدهيم. همانند زير:
class Program1
{
public string color = “red”;
}
class Program2
{
static void Main(string [] args)
{
Program1 MyObject = new Program1();
Console.WriteLine(MyObject.color);
}
}
اکنون اگر برنامه را اجرا کنید، متن “red” در محیط کنسول چاپ خواهد شد. همانطور که میبینید، Class دوم میتواند به مقادیر درون Class اول دسترسی داشته باشد و آن را چاپ کند. بدلیل اینکه ما Class اول یا همان Class Program2 را از نوع Public یا عمومی قرار دادیم. با ما همراه باشید.
نقد و بررسیها