هاست و دامین چیست؟

هاست و دامین چیست؟

 

در ابتدا بهتر است بدانیم وب چیست؟

وب بخشی از اینترنت است که میتواند برای ما کار مدیریت و ذخیره کردن اطلاعات را انجام دهد. برای اینکه بتوانیم از صفحات وب استفاده کنیم نیاز به مرورگر داریم. برای مثال مرورگر chrom، firefox و … .

برای اینکه بتوانیم اطلاعات را از صفحات مختلف وب عبور بدهیم و منتقل کنیم باید به قواعد ثابتی که وجود دارد توجه کنیم. به این قواعد و قوانین پروتکل میگوییم. این پروتکل ها انواع مختلفی دارد، برای مثال HTTP، FTP، mailto، Telnet،  ……. .

HTTP برای صفحات عادی استفاده میشود.

FTP برای انتقال فایل مورد استفاده قرار میگیرد.

برای دسترسی به یک صفحه وب نیاز است که شما URL آن را داشته باشید که مخفف Uniform Resource Locator است همان آدرس اینترنی آن صفحه است.

قالب متداول URL: Protocoltype://host/directory(/subdirectory)/filename.extension

برای مثال https://farkiantech.com/category/posts

هاست و دامین چیست؟

هاست همان فضایی است که قرار است اطلاعات شما را ذخیره کند و به اینترنت متصل است و همچنین میتواند کد هایی که در back end خود نوشته اید را اجرا کنند.

حال ببینیم دامین چیست؟ دامین همان قسمت اول URL شما است که شما را به هاست متصل میکند. به این صورت که شما یک سایتی را برنامه نویسی کرده اید. میتوانید سایت خود را به واسط این دامین به هاست متصل کرده و سایت برای کاربر شما load بشود.

تفاوت سرور و هاست در چیست؟ سرور مثله همان کامپوتر شماست که میتوانید روی آن سیستم عامل مورد نظر یا هر آنچیزی که لازم دارید را وارد کرده و به صورت همه روزه روشن است ، به اینترنت متصل  و خیلی قوی تر از کامپیوتر شماست. ولی هاست قسمتی از این کامپیوتر است. به این صورت که هاست ۲۰ نفر روی یک کامپیوتر است. شما برای شروع کار، انتخاب هاست کافیست و نیازی به داشتن یک سرور ندارید.

هاست و دامین چیست

وقتی که کاربر آدرس اینترنتی را وارد میکند درواقع آن شخص دستور لود شدن فایل را به سرور مربوطه ارسال میکند. از طرف دیگر سرور مربوطه هم فایل درخواست شده را به کامپیوتر کاربر میفرستد و کاربر میتواند صفحه وب را مشاهده کند.

مرورگرها مفسر فایل های front end هستند. که این فایل ها ظاهر وبسایت شما را میسازند که شامل عکس ها، ویدیو ها، متن ها، رنگ ها و قالب کلی سایت است. یک نکته با اهمیت این است که فایل های html برای یک سایت کافی نیستند. وبسایت دیجی کالا را در نظر بگیرید که مدام درحال پردازش انجام دادن بر روی دیتا ها و اطلاعات خود است که این کار ها با کمک back end انجام میگیرد و نمیتواند به تنهایی از طریق front end این پردازش ها را انجام دهد.

راه اندازی هاست و دامین

در واقع طراح در مرحله اول قالب سایت را با فتوشاپ طراحی میکند و در نهایت برنامه نویس front end همان شکل فتوشاپ را پباده سازی میکند.

در جزوه بعد با متد های درخواست در html آشنا میشویم.

قسمت قبل آموزش (آشنایی با یک فایل html)

قسمت بعد آموزش (متد، post و get )

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *