سلام خدمت دوستان و همراهان عزیز مجموعه آموزشی فرکیان تک
امیدواریم که حال شما عزیزان عالی باشه
امروز قصد داریم مقالهای در مورد ۶to4 Tunnels (IPv6 to Ipv4) که شامل تعریف اون، مزایا و معایبش هست رو به شما ارائه بدیم:
مقدمه:
در دنیای ارتباطات امروز، انتقال از IPv4 به IPv6 به علت کاهش آدرسهای IPv4 و رشد سریع اینترنت ضروری شده. یکی از فناوری هایی که در این زمینه مورد استفاده قرار میگیره، تونل ۶to4 هست. این فناوری توانایی ارتباط بین شبکههای IPv4 و IPv6 رو فراهم میکنه. این مقاله به ۶to4 Tunnel و مزایا و معایب اون میپردازه.
۶to4 Tunnel چیست؟
۶to4 Tunnel یک فناوری Tunneling هست که به ارتباط دستگاهها و شبکههای IPv6 با دستگاهها و شبکههای IPv4 کمک میکنه. این تکنولوژی به شبکههای IPv6 امکان میده تا از شبکههای IPv4 بهرهمند بشن و برعکس. ۶to4 Tunnel از یک Tunnel Header بهره میبره تا اطلاعات رو بین شبکههای IPv4 و IPv6 منتقل کنه.
همونطور که در شکل زیر دیده میشه، ۶to4 Tunnelعلاوه بر ایجاد ارتباط بین سایت های IPV6، قابلیت اتصال سازمان به اینترنت IPV6 را نیز روی بستر IPV4 فراهم میکنه. برای اتصال سازمان به اینترنت IPV6 روی بستر اینترنت IPV4 از مولفه ای به نام ۶to4Relay استفاده میشه. بدین صورت که قبلاً روترهایی با نقش ۶to4 Tunnel relay روی اینترنت قرار داده شده که از یک طرف به اینترنت IPV4 و از طرف دیگر به اینترنت IPV6 متصل هستن. روی این روتر ها قبلاً ۶to4 Tunnel ایجاد شده و وظیفه gateway و یا relay رو بین اینترنت IPV4 و IPV6 به عهده دارن. هر سازمانی می تونه با ایجاد ۶to4 Tunnel با روترهای ۶to4 relay به اینترنت IPV6 متصل بشه.
جزئیات عملکرد ارتباط با اینترنت IPV6 روی بستر IPV4 و از طریق ۶to4 Tunnel به شرح زیر است:
تعداد زیادی روتر ۶to4 Tunnel در سرتاسر دنیا وجود داره که همه اونا با آدرس یکسان ۸۸٫۹۹٫۱ به اینترنت IPV4 متصل هستن. اصطلاحاً به این آدرس anycast address گفته می شه، بدلیل اینکه یک آدرس در بیش از یک نقطه تخصیص داده شده. هر کسی روی اینترنت میتونه به ایجاد تونل با این آدرس به اینترنت IPV6 دسترسی پیدا کنه. در صورت اتصال به این آدرس به روتری از روترهای ۶to4 Relay متصل میشید که از نظر BGP به شما نزدیکتر باشه.
روی روترهای ۶to4 Relay مسیری به صورت دستی ایجاد شده که همه ترافیک ها به مقصد ۲۰۰۲::/۱۶ روی این تونل ارسال میشن. یعنی برای اتصال به اینترنت IPV6 با ابزار ۶to4 Relay ، حتما باید از آدرس های محدوده ۲۰۰۲::/۱۶ در سایت خودتون استفاده کنید.
آدرس ۶to4 Tunnel روی همه روترهای ۶to4 Relay کسان و ۲۰۰۲:C058:6301 است که از روی آدرس IPV4 آن یعنی ۸۸٫۹۹٫۱ گرفته شده. برای اتصال به اینترنت IPV6 از طریق روترهای ۶to4 Relay دو مسیر به صورت دستی روی روترهای مرزی سازمان ایجاد می کنیم. مسیری که همه ترافیک های به مقصد اینترنت IPV6 یعنی ۲۰۰۱::/۱۶ رو به ۲۰۰۲:C058:6301 ارسال می کنه و دوم مسیری که همه ترافیک ها به مقصد ۲۰۰۲::/۱۶ رو به ۶to4 Tunnel هدایت می کنه. بدین ترتیب با جستجوی مسیر به صورت بازگشتی به اینترنت IPV4 متصل میشید.
لازمه تا روی همه روترهای اینترنت IPV6 مسیری ایجاد بشه که ترافیک به مقصد ۲۰۰۲::/۱۶ رو تحویل روتر ۶to4 Relay بده که البته این مسیر قبلاً در روترهای اینترنتی IPV6 ایجاد شده.
مزایا:
۱- انتقال ساده به : IPv6
۶to4 Tunnel به کاربران و سازمانها این امکان رو میده تا به سرعت از IPv4 به IPv6 انتقال بدن. این فناوری به دستگاهها و شبکهها این امکان رو میده تا در محیطهایی که هنوز از IPv4 استفاده میکنن، به IPv6 دسترسی داشته باشن.
۲- کاهش هزینه:
استفاده از ۶to4 Tunnel میتونه به کاهش هزینههای مرتبط با انتقال به IPv6 کمک کنه. این فناوری امکان ارتباط با دستگاهها و شبکههای IPv6 رو با استفاده از زیرساختهای IPv4 فراهم میکنه.
۳- حفظ سئو:
۶to4 Tunnel به وبسایتها این امکان رو میده که به کاربران IPv6 دسترسی داشته باشن. این ارتقاء سئو میتونه منجر به جذب ترافیک بیشتر و مخاطبان جدید بشه.
معایب:
۱- کندی در انتقال داده:
۶to4 Tunnel ممکنه در مقایسه با اتصال مستقیم IPv6 به IPv6 کندی در انتقال دادهها رو به دنبال داشته باشه. این ممکنه به تأخیر در بارگذاری صفحات وب و کاهش کیفیت تجربه کاربری منجر بشه.
۲- مشکلات امنیتی:
۶to4 Tunnel ممکنه به مشکلات امنیتی منجر بشه. به علت مسائل مربوط به tunneling، ترافیک ها از یک شبکه به شبکه دیگه منتقل میشن که ممکنه به تهدیدات امنیتی منجر بشه.
۳- پشتیبانی محدود:
ممکنه همه ارائهدهندگان اینترنت و زیرساختها از ۶to4 Tunnel پشتیبانی کامل نکنن. این موجب محدودیت در استفاده از این فناوری میشه.
نتیجهگیری: