دستور stat

دستور stat

برای دستیابی به اطلاعاتی شامل اندازه فایل، شناسه کاربر و …. می‌توانیم از دستور stat استفاده کنیم. در ادامه خط به خط دستور را توضیح خواهیم داد.

در خط اول نام  فایل برای شما نمایش پیدا می‌کند که در حال حاضر بر روی دایرکتوری ریشه فایل سیستم این دستور را اعمال کردیم.

خط دوم برای ما تعداد بلاک های اشغال توسط این دایرکتوری به اضافه نوع آن فایل (که در اینجا directory است) را نمایش می‌دهد.

در خط سوم  تعداد هارد لینک ها و inode دایرکتوری درج شده است.

خط بعد که با عنوان Access نام گذاری شده در حقیقت همان permissionهای روی این دایرکتوری را نشان می‌دهد. در این خط Uid و Gid را نیز می‌توانیم ببینیم.

در ۴ خط پایانی تماماً یکسری تاریخ مشاهده می‌کنیم که در ادامه تک تک را بررسی خواهیم کرد.

Access:

تاریخ آخرین دسترسی به فایل را نشان می‌دهد.

Modify:

تاریخ ایجاد آخرین ویرایش بر روی این فایل است.

Change:

تاریخ آخرین تغییرات خصوصیات فایل مانند سایز یا گروه و…. است.

Birth:

این زمان در حقیقت تاریخ ساخت فایل را مشخص می‌کند که بسیاری از فایل سیستم های لینوکسی آن را ندارند.(مانند دایرکتوری روت در تصویر بالا)

برای فهم بهتر به مطالب بعدی دقت کنید، اگر درون یک فایل متنی عبارتی را اضافه کنیم این عمل باعث تغییر هر سه تاریخ خواهد شد. به این دلیل که برای اضافه کردن مطلب ابتدا باید وارد فایل شویم(Access time) سپس تغیرات دلخواه را اعمال می‌کنیم(Modify time)  و در انتها کاراکتر های اضافه شده ظرفیتی را اعمال خواهند کرد بنابر‌این change time نیز تغییر خواهد کرد.

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *