معرفی Hyper-V

معرفی Hyper-V :

افرادی که با دنیای فناوری اطلاعات و تکنولوژی سر و کار دارند، در اکثر اوقات نیاز دارند که با چندین سیستم عامل مجزا به طور همزمان کار کنند. مسلماً استفاده از چندین سخت افزار مستقل و جدا از هم برای حل این موضوع، غیرمنطقی و هزینه بر است. در چنین مواقعی افراد معمولا از سیستم عامل ها و نرم افزارهای مجازی سازی استفاده میکنند. Hyper-V یکی از سیستم عامل های مجازی سازی است که بسیار قدرتمند عمل میکند و توسط شرکت مایکروسافت به بازار عرضه گردیده است. با استفاده از Hyper-V میتوان چندین سیستم عامل مجزا را به عنوان ماشین های مجازی بر روی یک سیستم و یک سخت افزار نصب کرد و به طور همزمان از همه ی آن ها استفاده نمود.

شرکت مایکروسافت برای اولین بار در سال ۲۰۰۸ ، نسل اول  Hyper-V را به بازار عرضه کرد. این نسخه از Hyper-V چندان مورد استقبال قرار نگرفت چراکه رقبای قدرتمند تری مانند Vmware بر سر راه آن ها قرار داشتند. کمپانی مایکروسافت در سال ۲۰۱۲ نسخه ی جدید تری از Hyper-V را روانه ی بازار کرد که تفاوت بسیار زیادی با نسخه ی قبلی داشت. میتوان گفت که نسل دوم Hyper-V انقلابی را در دنیای مجازی سازی ایجاد کرد. به طوری که بسیاری از کاربران را قانع کرد که به جای استفاده از سیستم عامل های مجازی سازی قدیمی تر و شناخته شده تر، از Hyper-V استفاده کنند.

hyperv چیست

دلایل استفاده از مجازی سازی :

چنانچه برای نصب و اجرای نرم افزارهای مختلف، به نسخه های قدیمی تری از سیستم عامل ویندوز یا غیر ویندوز احتیاج داشته باشیم، به جای downgrade کردن و یا عوض کردن سیستم عامل مورد نظر میتوان از ابزارهای مجازی سازی استفاده کنیم.

چنانچه بخواهیم با عملکرد سایر سیستم عامل ها آشنا شویم میتوانیم از محیط مجازی سازی کمک بگیریم. چراکه در این صورت به راحتی اجازه ی ایجاد ، حذف و اعمال تغییرات در سیستم عامل مورد نظر را خواهیم داشت.

با استفاده از ابزارهای مجازی سازی میتوان نرم افزار های مختلف را بر روی سیستم عامل های مختلف تست نمود.

با استفاده از ابزار های مجازی سازی میتوان همزمان چندین سیستم عامل مختلف را اجرا کرد و از آن ها استفاده نمود. ازین رو بسیاری از هزینه های احتمالی که میبایست صرف خرید سخت افزار شود نیز از بین میرود.

 

تفاوت نسل اول و دوم Hyper-V :

 

نسل اول نسل دوم
پسوند هارد های نسل اول vhd است. پسوند هارد های نسل دوم vhdx است.
فضای هارد vhd حداکثر ۲TB است. فضای هارد vhdx حداکثر ۶۴TB است.
سیستم عامل های ۳۲ بیتی و ۶۴ بیتی میتوانند بر روی Hyper-V نسل اول نصب شوند. فقط سیستم عامل های ۶۴ بیتی بر روی Hyper-V نسل دوم نصب میشوند.
Firmware مادربورد Hyper-V های نسل اول Bios است. Firmware مادربورد Hyper-V های نسل اول UEFI است.
نسل اول Hyper-v ، Secure boot و TPM (Trusted Platform Mudul) ندارد و به همین دلیل از امنیت پایین تری برخوردار است. نسل دوم Hyper-v ، Secure boot و TPM (Trusted Platform Mudul) دارد و از امنیت بالاتری برخوردار است.
نسل اول Hyper-V ، Virtualization را Emulate (شبیه سازی) میکند که این موضوع به شدت باعث کُند عمل کردن آن میشود. نسل دوم Hyper-V به صورت Software base عمل میکند و به همین دلیل کارایی و بازدهی بسیار بهتری دارد.
نسل اول Hyper-V ، درگاه PS2 و Com را شبیه سازی میکند و به همین دلیل علاوه بر عملکرد کُند، Overhead نیز دارد. نسل دوم Hyper-V به صورت Software base عمل میکند. در نتیجه علاوه بر سرعت بالا ، Overhead نیز ندارد.
نسل اول Hyper-V ، از تعدادی Feature برخوردار است. تعداد Feature های موجود در نسل دوم Hyper-V بسیار بیشتر از نسل اول است.

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *